Esence ROVNOVÁHYEsence ROVNOVÁHY

  • Homepage
  • Individuální konzultace
  • KVAŠÁK
  • O mně
  • Blog
  • Obchod
  • Kontakt
  • No products in cart.

Blog

Žaneta
Čtvrtek, 15 února 2018 / Published in Recepty, Vše

Kimchi

Máte rádi kimchi? Tento jihokorejský fenomén si získal srdce mnoha lidí, včetně toho mého. Existuje několik variant, tuto jsme začali učit na fermentačních workshopech s Míšou, pro velký úspěch vkládám recept i sem. Doporučuji konzumovat každý den, jednu dvě lžíce s hlavním jídlem. Podpoříte tak své trávení a zdraví střevního mikrobiomu.

Potřebujete

  • 1 pekingské zelí
  • 2 lžíce mořské soli (na změknutí zelí)
  • 2 lžičky mořské soli (na fermentaci)
  • 6 jarních cibulek
  • 2 cm zázvoru
  • 1 střední jablko
  • 1 větší mrkev
  • 1 červenou papriku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky rybí omáčky (ideálně z ančoviček)
  • 1 lžíci chilli vloček

Postup

Nakrájejte si zelí na kousky, které vám budou vyhovovat. Mě se osvědčilo rozříznout listy podélně na polovinu a pak ho nařezat na proužky. Zelí vložte do velké mísy a zasypte ho 2 lžícemi soli. Promíchejte ho a odložte stranou na jednu hodinu.

Poté zelí v cedníku propláchněte studenou vodou. Opláchnuté zelí pak nechte zcela uschnout v cedníku, nebo na kuchyňské utěrce.

Z jarní cibulky odkrojte bílé části, nakrájejte je na kousky a odložte stranou do nádoby, ve které budete později mixovat směs tyčovým mixérem. Zelené části cibulky nakrájejte na tenké, asi 4cm proužky a vložte je do mísy. Omyjte a oloupejte jablko, vyjadřincujte ho, nakrájejte ho na větší kousky a přidejte ho do mixovací nádoby k bílé části cibulky. Oloupejte si česnek a zázvor a přidejte je ke směsi na mixování. Mrkev oloupejte, nakrájejte na tenké proužky (julienne) a přidejte do mísy k zeleným částem cibulky. Omyjte papriku, nakrájejte ji na tenké proužky a přidejte ji do mísy k zeleným částem cibulky a mrkvi.

Rozmixujte bílé části jarní cibulky s připravenou směsí (jablika, česnek, zázvor), přilejte k ní rybí omáčku a přidejte 2 lžičky soli. Vše rozmixujte na hladkou kaši. Do kaše přisypte chilli vločky a dobře promíchejte.

Ve velké míse promíchejte rukama osušené zelí, společně se zelenými částmi jarní cibulky, mrkví a červenou paprikou. Přidejte rozmixovanou směs s chilli a vše pořádně promíchejte. V tuto chvíli doporučuji použít rukavice.

Napěchujte připravenou směs do vymytých a vyvařených sklenic. Nechte přibližně 2 až 5 cm od okraje (podle velikosti sklenice) volné místo. Sklenici uzavřete víčkem a nechte ji fermentovat 4 až 7 dní ve stínu, v pokojové teplotě. Jednou za čas upusťte ze sklenice plyn, který tam bakterie mléčného kvašení vyprodukují a směs promíchejte.

Poté přeneste kimchi do lednice, kde vám vydrží, dokud ho nesníte. 😉

What you can read next

Kváskový žitný chléb
Kombucha
Metabolismus: Uzdravte svá játra

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  • Instagram
  • X
  • Facebook
DNA Health

DNA Health

Tento genetický test ti umožní lépe porozumět svým genetickým predispozicím a rizikům spojených s civilizačními a chronickými onemocněními. Zjistíš, jaké potraviny a doplňky stravy jsou pro tebe nejvhodnější a jaké změny bys měla případně provést ve svém životním stylu, aby ses cítila lépe, plná energie a udržela si celkové zdraví.

7.300 Kč – 11.300 Kč
Koupit

Žaneta Kremsa, FNLP

Specialistka na funkční výživu, zdravý životní styl a psychickou pohodu

  • Můj účet
  • Košík
  • Pokladna
  • Zásady ochrany osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Zásady cookies (EU)
  • Přihlášení
Esence ROVNOVÁHY

Made with ♡ All Rights Reserved © 2024

TOP
Spravovat Souhlas s cookies
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}