Fermentační workshop pod vedením Žanet a Karol jsem si obrovsky užila. Bylo to jako setkání s kamarádkami, jen jsem si jako bonus k tomu odnesla domů hromadu dobrot a Žofii (moji kombuchu). Bylo to v nádherné uvolněné atmosféře, s holkami šla práce od ruky, Žanet s Karol dávaly spoustu podnětných informací, pomáhaly, přicházely s různými vychytávkami. Součástí workshopu byly ochutnávky a menší občerstvení. Dostaly jsme i menší kuchařku s tipy na recepty k fermentování. Za mně opravdu boží večer, doporučuji zažít a implementovat do svého života všem kdo ještě váhají :)
Fermentační workshop pod vedením Žanet a její sestry Karol mohu jen doporučit. Od samotné přípravy a organizace celého workshopu, kvalitních surovin a provedení celým kurzem, přes přípravu fermentace různých druhu zeleniny a ovoce, které jsme si navíc mohli odnést domu jako výslužku :) není co vytknout. Atmosféra byla báječná, místo také, určitě doporučuji všem, kdo by se chtěl přiučit v této alchymistické dovednosti a poznat skvěle lidi. V ceně kurzu byl také ebook se základními recepty, kde jsou popsány ty nejdůležitější recepty a postupy krok za krokem, takže si můžu kdykoliv workshop zopakovat i v klidu doma :) za mě TOP akce 🔝
,,Baví mě, jak se vracíme k některým postupům, které starší generace považovaly jako běžné. A fermentování je určitě jeden z nich. Workshop v podání Žanet a její sestry Karolíny jsme si opravdu užily. Holky měly velmi bohatý program a nachystaly pro nás spousty druhů zeleniny. Vyrobily jsme si vlastníma rukama několik typů směsí – od klasického kimchi až po kapustičky s chilli. Každý recept mají holky pečlivě vyladěný! Zeleninku tedy ocení nejen váš střevní mikrobiom, ale i chuťové pohárky 😋. K tomu nám holky povídaly různé zajímavosti z jejich mnohaleté praxe v oboru zdravé výživy. Povídaly jsme si a vzájemně se inspirovaly tipy ohledně postupů, surovin a zkušeností. Holky se o nás parádně postaraly i co se týká výborného občerstvení. Na závěr jsme společně povečeřely luxusní quinoový salát, avokadový chléb a brownies. 😊 Dokonce jsme dostaly dárečky pro naše fermentovací pokračování na doma – kombuchu a tibi krystalky. Domů jsme tedy odcházely s plnými batohy dobrůtek. Libí se mi myšlenka udělat z fermentování jednou za čas společenskou událost. Naše prababičky to tak měly a my se k tomu můžeme teď vrátit. Je super spojit příjemné s užitečným. 😊 Děkuju holky, bylo to skvělé!"
Fermentační workshop hodnotím velmi kladně. Žanet a Karol nás zasvětily do tajů základních principů fermentace. Během workshopu jsme si připravili fermentovanou řepu s květákem, zelí s mrkví a křenem a zelí s chilli. Také jsme si upekli žitný kváskový chléb, který jsme na konec workshopu povečeřeli spolu s vajíčky a kimchi. Kromě toho měly pro nás holky přichystanou ochutnávku fermentované ovesné kaše s fermentovanými hruškami. Všechno bylo moc výborné 😊 Celou dobu panovala příjemná atmosféra, byl to jako pohodový fermentační večer s kamarádkami. Domů jsme si odnesli nejenom fermenty, které jsme si na workshopu udělali, ale navíc jako výslužku žitný kvásek na domácí pečení chleba a kombuchu. Rovněž jsme dostali brožuru s několika recepty. Zároveň se mi líbí, že je vytvořena facebooková skupina, kde můžeme sdílet nejenom naše výtvory, ale také pokud máme nějakou pochybnost nebo potřebujeme radu, můžeme se zde na Žanet a Karol obrátit. Ještě jednou holkám moc dekuji a fermentační workshop doporučuji. Fermenty jsou láska. 😊