
Zapečený lilek
Na svůj Instagramový profil jsem dala storiečko zapečeného lilku, který mi připravil Jakub k obědu. Dostala jsem na něj nespočet dotazů a proseb o recept. Tak tady ho máte 😉 Lilek byl opravdu skvělý, určitě ho vyzkoušejte!
Ingredients
Directions
Předehřejte troubu na 220°C. Na plech dejte pečící papír a do vnitřní rozkrojené části lilku udělejte hlubší zářezy nožem ve tvaru mřížky (cca 1.5cm veliké). Lilky vložte na pečící papír a potřete olivovým olejem, osolte ho a dejte ho péct na 25-30 minut, dokud nezhnědne a nezměkne.
Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule nahnědlá, přidejte mleté hovězí a společně osmahněte ještě tak 8 minut.
Přidejte propasírovaný, nebo medvědí česnek, koření, rajčatové pyré a poduste 10 minut.
Odstavte maso z ohně a přidejte čerstvé bylinky, kúru a šťávu z půlky citrónu.
Smíchejte bílý, nebo kokosový jogurt, sumah koření a zbytek citrónové šťávy.
Na talíř naaranžujte lilek a na něj umístěte mleté hovězí, dressing a posypte granátovým jablkem a nadrobno nakrájenými bylinkami.
Dobrou chuť! 😉
Předehřejte troubu na 220°C. Na plech dejte pečící papír a do vnitřní rozkrojené části lilku udělejte hlubší zářezy nožem ve tvaru mřížky (cca 1.5cm veliké). Lilky vložte na pečící papír a potřete olivovým olejem, osolte ho a dejte ho péct na 25-30 minut, dokud nezhnědne a nezměkne.
Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule nahnědlá, přidejte mleté hovězí a společně osmahněte ještě tak 8 minut.
Přidejte propasírovaný, nebo medvědí česnek, koření, rajčatové pyré a poduste 10 minut.
Odstavte maso z ohně a přidejte čerstvé bylinky, kúru a šťávu z půlky citrónu.
Smíchejte bílý, nebo kokosový jogurt, sumah koření a zbytek citrónové šťávy.
Na talíř naaranžujte lilek a na něj umístěte mleté hovězí, dressing a posypte granátovým jablkem a nadrobno nakrájenými bylinkami.
Dobrou chuť! 😉