Recept je v souladu s principy: GAPS, bez lepku, bez cukru, paleo, AIP, LCHF, WAPF
Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Tuřín oloupejte a nakrájejte na kostičky. Obojí vložte do hrnce, osolte a zalijte vroucí vodou. Vařte přibližně 20 minut dokavaď nebude tuřín i květák dostatečně měkký.
Na menší pánvičce rozehřejte ghee a osmahněte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
Až bude zelenina měkká, slijte z ní vodu, ve které se vařila, ale nevylévejte ji.
Květák i tuřín rozšťouchejte jak nejlépe vám to půjde. Přidejte máslo a ručním mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Pokud budete mít kaši moc hustou, nařeďte ji trochou vody, ve které se zelenina vařila.
Kaše je vhodná jako příloha k masu i rybě, v podstatě všude kde byste chtěli použít kaši bramborovou.
Porce 3