Print Options:

Tuřínovo-květáková kaše

Monžství3 ServingsDoba přípravy10 minsDoba vaření20 minsCelková doba30 mins

Recept je v souladu s principy: GAPS, bez lepku, bez cukru, paleo, AIP, LCHF, WAPF

 ¼ květáku
 1 velký tuřín
 špetku mořské soli
 40 g másla
Na ozdobu
 1 menší cibuli
 3 stroužky česneku
 ghee
1

Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Tuřín oloupejte a nakrájejte na kostičky. Obojí vložte do hrnce, osolte a zalijte vroucí vodou. Vařte přibližně 20 minut dokavaď nebude tuřín i květák dostatečně měkký.

2

Na menší pánvičce rozehřejte ghee a osmahněte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.

3

Až bude zelenina měkká, slijte z ní vodu, ve které se vařila, ale nevylévejte ji.

4

Květák i tuřín rozšťouchejte jak nejlépe vám to půjde. Přidejte máslo a ručním mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Pokud budete mít kaši moc hustou, nařeďte ji trochou vody, ve které se zelenina vařila.

5

Kaše je vhodná jako příloha k masu i rybě, v podstatě všude kde byste chtěli použít kaši bramborovou.

Nutrition Facts

Porce 3