
Tuřínovo-květáková kaše
Když jsme žili v Argentíně, podávala se tam často jako příloha, dýňová nebo batátová kaše. Včera jsem našla v obchodě moc pěkné tuříny a tak mě napadlo, že bych mohla zkusit udělat kaši z tuřínu. Doma jsem měla ještě trochu květáku, tak jsem ho v receptu použila, ale můžete zkusit udělat kaši i čistě tuřínovou. Pokud to zkusíte, dejte vědět jak vám chutnala. 😉
Ingredients
Directions
Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Tuřín oloupejte a nakrájejte na kostičky. Obojí vložte do hrnce, osolte a zalijte vroucí vodou. Vařte přibližně 20 minut dokavaď nebude tuřín i květák dostatečně měkký.
Na menší pánvičce rozehřejte ghee a osmahněte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
Až bude zelenina měkká, slijte z ní vodu, ve které se vařila, ale nevylévejte ji.
Květák i tuřín rozšťouchejte jak nejlépe vám to půjde. Přidejte máslo a ručním mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Pokud budete mít kaši moc hustou, nařeďte ji trochou vody, ve které se zelenina vařila.
Kaše je vhodná jako příloha k masu i rybě, v podstatě všude kde byste chtěli použít kaši bramborovou.
Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Tuřín oloupejte a nakrájejte na kostičky. Obojí vložte do hrnce, osolte a zalijte vroucí vodou. Vařte přibližně 20 minut dokavaď nebude tuřín i květák dostatečně měkký.
Na menší pánvičce rozehřejte ghee a osmahněte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
Až bude zelenina měkká, slijte z ní vodu, ve které se vařila, ale nevylévejte ji.
Květák i tuřín rozšťouchejte jak nejlépe vám to půjde. Přidejte máslo a ručním mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Pokud budete mít kaši moc hustou, nařeďte ji trochou vody, ve které se zelenina vařila.
Kaše je vhodná jako příloha k masu i rybě, v podstatě všude kde byste chtěli použít kaši bramborovou.