Print Options:

Mii muffiny

Monžství12 Servings

Recept je v souladu s principy: bez lepku, bez cukru, pokud nahradíte med, pak i paleo a LCHF a v receptu je uvedeno i přizpůsobení pro GAPS protokol

 ½ hrnek kokosové mouky
 ½ hrnek banánové mouky (*mandlové mouky, pokud jste na GAPS)
 2 vejce
 1 plechovku kokosového mléka
 5 lžička kakaa
 2 lžíce kokosového cukru
 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva (*jedlé sody, pokud jste na GAPS)
 1 hrst rozinek
 1 lžička domácího vanilkového extraktu
 špetku soli
Krém
 170 g 90% hořké čokolády
 ¼ hrnek kokosového mléka
 60 g másla
 1 lžička domácího vanilkového extraktu
 špetku soli
1

Všechny suroviny na muffiny smíchejte dohromady a dejte péct. My jsme pekly v muffinovači, tak nemohu říct jak dlouho by se muffiny pekly v klasické troubě. Zkusila bych to na 180° C, třeba na 20 minut a zkoušela špejlí, jestli jsou již prodělané.

Krém
2

Čokoládu nalámejte na kousky a spolu se všemi ostatními surovinami rozehřejte na mírném ohni. Po celou dobu směs míchejte, dokavaď nebudete mít hustý jemný krém. Pak ho odstraňte z plamene a stále míchejte, dokavaď nevychladne na teplotu, ve které ho můžete přendat do ledničky.

3

V ledničce ho nechte přibližně 20 minut, s tím, že je potřeba ho každých 5 minut promíchat. Až bude dostatečně ztuhlý, můžete začít zdobit. Pokud na krém zapomenete, tak ho opatrně opět rozehřejte, rozmíchejte do hladka a nechte zase zchladit.

4

Pokud vám zůstane nějaký krém navíc, můžete si ho nalít do malých formiček a udělat si malé čokoládky.

Nutrition Facts

Porce 12