Recept je v souladu s principy: bez lepku, bez cukru, pokud nahradíte med, pak i paleo a LCHF a v receptu je uvedeno i přizpůsobení pro GAPS protokol
Všechny suroviny na muffiny smíchejte dohromady a dejte péct. My jsme pekly v muffinovači, tak nemohu říct jak dlouho by se muffiny pekly v klasické troubě. Zkusila bych to na 180° C, třeba na 20 minut a zkoušela špejlí, jestli jsou již prodělané.
Čokoládu nalámejte na kousky a spolu se všemi ostatními surovinami rozehřejte na mírném ohni. Po celou dobu směs míchejte, dokavaď nebudete mít hustý jemný krém. Pak ho odstraňte z plamene a stále míchejte, dokavaď nevychladne na teplotu, ve které ho můžete přendat do ledničky.
V ledničce ho nechte přibližně 20 minut, s tím, že je potřeba ho každých 5 minut promíchat. Až bude dostatečně ztuhlý, můžete začít zdobit. Pokud na krém zapomenete, tak ho opatrně opět rozehřejte, rozmíchejte do hladka a nechte zase zchladit.
Pokud vám zůstane nějaký krém navíc, můžete si ho nalít do malých formiček a udělat si malé čokoládky.
Porce 12