Print Options:

Dýňový koláč

Monžství1 ServingDoba přípravy15 minsDoba vaření50 minsCelková doba1 hr 10 mins

Recept je v souladu s principy: bez lepku a bez cukru.

 2 vejce
 1/4 hrnku olivového oleje
 1/4 lžičky mleté vanilky
 1-3 lžíce medu
 1/4 hrnku pasty z lískových ořechů
 3/4 lžičky skořice
 špetku nastrouhaného muškátového oříšku
 3/4 hrnku dýňové mouky
 2/4 ovesné mouky
 1 lžička jedlé sody / prášku do pečiva
 2 hrnky nastrouhané máslové dýně
 kvalitní hořká čokoláda
1

Vejce, olivový olej, vanilku, med a pastu z lískových ořechů společně našlehejte v kuchyňském robotu.

2

V misce si rozmíchejte sypké suroviny (skořici, muškátový oříšek, dýňovou mouku, ovesnou mouku a jedlou sodu). Vše promíchejte a pak přidejte k mokré směsy. Společně důkladně promíchejte.

3

Nakonec vmíchejte nastrouhanou dýni.

4

Těsto vlijte do formy a dejte na chvilku stranou. Troubu si předehřejte na 160° C. Pečtě přibližně 50 minut, nebo dokavaď nebude těsto propečené. Z formy ho vyklopte až po vychladnutí.

5

Na závěr můžete polít rozehřátou hořkou čokoládou.