Dýňový koláč

Kategorie, , ObtížnostZačátečník

Dnes jsem dělala k večeři dýňové špagety a zbylo mi poměrně dost odřezků, které se mi nechtělo jen tak vyhodit a tak mě napadlo je nastrouhat a upéct z nich koláč na snídani. Vycházela jsem z mého receptu na dýňový chléb, který jsem napsala do kuchařky Vaříme trochu jinak, ale nechtěla jsem použít žádnou ořechovou mouku a tak jsem ho trošku poupravila. Pokud byste nechtěli používat dýňovou nebo ovesnou mouku, můžete zkusit i tu ořechovou nebo třeba pohankovou. Já se již delší dobu chystala vyzkoušet tu dýňovou a musím říct, že mě příjemně překvapila. Určitě vyzkoušejte. Chutnal dokonce i Mie, která se nejdřív tvářila dost otráveně, když uviděla tu zelenou barvu, ale nakonec se jí rozsvítila očíčka a dala mi palec nahoru :))) A i já mám co dělat, aby nám nějaký koláč na tu snídani vůbec zbyl...

 

Share

Ingredients

 2 vejce
 1/4 hrnku olivového oleje
 1/4 lžičky mleté vanilky
 1-3 lžíce medu
 1/4 hrnku pasty z lískových ořechů
 3/4 lžičky skořice
 špetku nastrouhaného muškátového oříšku
 3/4 hrnku dýňové mouky
 2/4 ovesné mouky
 1 lžička jedlé sody / prášku do pečiva
 2 hrnky nastrouhané máslové dýně
 kvalitní hořká čokoláda

Directions

1

Vejce, olivový olej, vanilku, med a pastu z lískových ořechů společně našlehejte v kuchyňském robotu.

2

V misce si rozmíchejte sypké suroviny (skořici, muškátový oříšek, dýňovou mouku, ovesnou mouku a jedlou sodu). Vše promíchejte a pak přidejte k mokré směsy. Společně důkladně promíchejte.

3

Nakonec vmíchejte nastrouhanou dýni.

4

Těsto vlijte do formy a dejte na chvilku stranou. Troubu si předehřejte na 160° C. Pečtě přibližně 50 minut, nebo dokavaď nebude těsto propečené. Z formy ho vyklopte až po vychladnutí.

5

Na závěr můžete polít rozehřátou hořkou čokoládou.

Dýňový koláč

 

Doba přípravy15 minsCelková doba1 hr 10 mins
 2 vejce
 1/4 hrnku olivového oleje
 1/4 lžičky mleté vanilky
 1-3 lžíce medu
 1/4 hrnku pasty z lískových ořechů
 3/4 lžičky skořice
 špetku nastrouhaného muškátového oříšku
 3/4 hrnku dýňové mouky
 2/4 ovesné mouky
 1 lžička jedlé sody / prášku do pečiva
 2 hrnky nastrouhané máslové dýně
 kvalitní hořká čokoláda
1

Vejce, olivový olej, vanilku, med a pastu z lískových ořechů společně našlehejte v kuchyňském robotu.

2

V misce si rozmíchejte sypké suroviny (skořici, muškátový oříšek, dýňovou mouku, ovesnou mouku a jedlou sodu). Vše promíchejte a pak přidejte k mokré směsy. Společně důkladně promíchejte.

3

Nakonec vmíchejte nastrouhanou dýni.

4

Těsto vlijte do formy a dejte na chvilku stranou. Troubu si předehřejte na 160° C. Pečtě přibližně 50 minut, nebo dokavaď nebude těsto propečené. Z formy ho vyklopte až po vychladnutí.

5

Na závěr můžete polít rozehřátou hořkou čokoládou.