Print Options:

Dýňová polévka

Monžství4 ServingsDoba přípravy10 minsDoba vaření30 minsCelková doba40 mins

Recept je v souladu s principy: GAPS, bez lepku, bez cukru, paleo, LCHF, WAPF

 1 jarní cibulku
 1 středně velkou cibuli
 ½ máslové dýně
 4 mrkve
 1 středně velkou cuketu
 3 stroužky česneku
 sádlo
 mořskou sůl
 1 l kuřecího vývaru
Na ozdobu
 7 stroužků česneku
 10 růžičkových kapustiček
1

V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm na kousky nakrájenou jarní cibulku, cibuli, máslovou dýni, oloupanou mrkev a česnek.

2

Přidejte ke změklé zelenině na kostky nakrájenou cuketu a nechte spolu vše ještě chvíli smažit.

3

Zalijte zeleninu vývarem a nechte ji chvilku provařit.

4

Nakonec zeleninu rozmixujte do hladka.

5

Z květákové růžičky odeberte vrchní lístky, rozkrojte ji na půlky a spolu s pokrájeným česnekem osmahněte na sádle do hněda.

6

Polévku podávejte ozdobenou osmahnutou zeleninkou.

Nutrition Facts

Porce 4