Dýňová polévka

Kategorie, ObtížnostZačátečník

Náš pobyt v Argentině mě naučil jednu věc, kterou možná hodně z vás má automatickou, ale já to tak dřív neměla. Nakupovat jsme chodili jednou týdně na farmu ve vedlejší vesnici a celý týden jsme vařili pouze z toho, co jsme tam nakoupili. Občas jsem zašla do obchodu pro máslo, vodu a další drobnosti, ale žádné zbytečnosti jsem nekupovala. Ona tam totiž většina surovin, jako je např. kokosová nebo mandlová mouka, ořechové nebo kakaové máslo, kokosové mléko atp. ani nejde sehnat. A musím říct, že mi to ani nevadilo. Naopak mě bavilo během týdne všechno hezky spotřebovat a líbilo se mi, jak jíme spoustu čerstvé lokální zeleniny a recepty vymýšlet podle toho co máme zrovna v lednici. A tak jsem tady začala praktikovat to samé. Jednou týdně nakoupím zeleninu u mého oblíbeného farmáře, na druhé farmě nakoupím maso a pak celý týden vařím z toho, co jsem u těhle dvou farmářů nakoupila, případně natrhala na zahrádce. Neříkám, že občas si něco nebudu chtít upéct, nebo že sem tam něco nedokoupím přes Internet. V zimě to taky nepůjde úplně praktikovat, nicméně úplně mi tím odpadlo plánování co kdy budu vařit a shánění jednotlivých surovin. Vařím z toho, co je zrovna v sezóně a co máme doma. Tenhle recept vznikl přesně takovým způsobem. Původně jsem neměla v plánu ho ani psát, ale polévka byla opravdu výborná, tak jsem ji šla rychle ještě nafotit a sepsat. Snad jsem na nic nezapomněla…

 

Share

Ingredients

 1 jarní cibulku
 1 středně velkou cibuli
 ½ máslové dýně
 4 mrkve
 1 středně velkou cuketu
 3 stroužky česneku
 sádlo
 mořskou sůl
 1 l kuřecího vývaru
Na ozdobu
 7 stroužků česneku
 10 růžičkových kapustiček

Directions

1

V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm na kousky nakrájenou jarní cibulku, cibuli, máslovou dýni, oloupanou mrkev a česnek.

2

Přidejte ke změklé zelenině na kostky nakrájenou cuketu a nechte spolu vše ještě chvíli smažit.

3

Zalijte zeleninu vývarem a nechte ji chvilku provařit.

4

Nakonec zeleninu rozmixujte do hladka.

5

Z květákové růžičky odeberte vrchní lístky, rozkrojte ji na půlky a spolu s pokrájeným česnekem osmahněte na sádle do hněda.

6

Polévku podávejte ozdobenou osmahnutou zeleninkou.

Dýňová polévka

 

Doba přípravy10 minsCelková doba40 mins
 1 jarní cibulku
 1 středně velkou cibuli
 ½ máslové dýně
 4 mrkve
 1 středně velkou cuketu
 3 stroužky česneku
 sádlo
 mořskou sůl
 1 l kuřecího vývaru
Na ozdobu
 7 stroužků česneku
 10 růžičkových kapustiček
1

V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm na kousky nakrájenou jarní cibulku, cibuli, máslovou dýni, oloupanou mrkev a česnek.

2

Přidejte ke změklé zelenině na kostky nakrájenou cuketu a nechte spolu vše ještě chvíli smažit.

3

Zalijte zeleninu vývarem a nechte ji chvilku provařit.

4

Nakonec zeleninu rozmixujte do hladka.

5

Z květákové růžičky odeberte vrchní lístky, rozkrojte ji na půlky a spolu s pokrájeným česnekem osmahněte na sádle do hněda.

6

Polévku podávejte ozdobenou osmahnutou zeleninkou.