Domácí nutella

Kategorie, , ObtížnostZačátečník

Posledních pár dní mě Mia doma uhání, abychom si doma udělaly domácí nutellu. A protože už jsem se delší dobu chystala napsat takovou mini recenzi na mixér Eva Hajkova 2770R, který se nám již pár měsíců pyšní v kuchyni, přišla mi příprava domácí nutelly jako dobrá zatěžkávací zkouška. Smoothie zvládne v podstatě jakýkoliv mixér, ale na ořechové máslo je potřeba opravdu vysoce výkonnostní. A to tenhle je

Ořechy zpracoval naprosto bez problémů, nemusela jsem na začátek přidat ani žádný olej. Pokud byste chtěli ale nutellu řidší, tak tam olej klidně přidejte, já to teď brala hlavně jako zatěžkávací zkoušku mixéru...  S ořechovým máslem se mixér tedy popral perfektně. Ještě mě nadchl jak umí "našlehat" čokoladovou pěnu, která má naprosto perfektní konzistenci. No a k smoothie nemám co dodat...

Jinak náš mixér je asi vadný, ale není vůbec hlučný. Možná je to tím, že ho máme zabydlený mezi pomalým hrncem a KitchenAid, který ten hluk tlumí?  Ten Evi mi přišel hlučnější mnohem víc, ale Eva v kuchyni skoro nic nemá  Takže pokud si budete mixér pořizovat, což všem doporučuji , tak mu vymyslete nějaké vhodné místečko 

 

Share

Ingredients

 3 hrnky lískových ořechů
 2 lžíce raw kakaa
 1 lžíce medu
 1 lžička vanilkového extraktu

Directions

1

Ořechy dejte péct na 10–15 minut do trouby na 180 °C. Tím, jak se zahřejí, tak se z nich lépe uvolní olej a nebude pak potřeba žádný olej přidávat.

2

Pokud máte ořechy neoloupané, pak je horké můžete přendat do utěrky a v utěrce je o sebe promnout. Slupka se pak lehce odrolí.

3

Ještě teplé ořechy vložte do vysoce výkonného mixéru. A na nízkou rychlost (na stupeň 4) ořechy rozmixujte tak, aby měly krémovou konzistenci. Jednou za čas bude potřeba ořechy odškrábnout od stěny nádoby. Pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, bude potřeba k ořechům přidat trošku oleje. Já olej nepřidávala, ale pokud by byla potřeba, pak bych použila nějaký ořechový (z lískových ořechů ideálně).

4

Jakmile budete spokojeni s konzistencí ořechového másla, přidejte ostatní suroviny a vše důkladně promíchejte. Tím, že tam přidáte kakaový prášek, tak ořechové máslo zhoustne. Pokud ho budete chtít víc jemné, pak můžete přidat trochu oleje.

Domácí nutella

 

Doba přípravy15 minsCelková doba25 mins
 3 hrnky lískových ořechů
 2 lžíce raw kakaa
 1 lžíce medu
 1 lžička vanilkového extraktu
1

Ořechy dejte péct na 10–15 minut do trouby na 180 °C. Tím, jak se zahřejí, tak se z nich lépe uvolní olej a nebude pak potřeba žádný olej přidávat.

2

Pokud máte ořechy neoloupané, pak je horké můžete přendat do utěrky a v utěrce je o sebe promnout. Slupka se pak lehce odrolí.

3

Ještě teplé ořechy vložte do vysoce výkonného mixéru. A na nízkou rychlost (na stupeň 4) ořechy rozmixujte tak, aby měly krémovou konzistenci. Jednou za čas bude potřeba ořechy odškrábnout od stěny nádoby. Pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, bude potřeba k ořechům přidat trošku oleje. Já olej nepřidávala, ale pokud by byla potřeba, pak bych použila nějaký ořechový (z lískových ořechů ideálně).

4

Jakmile budete spokojeni s konzistencí ořechového másla, přidejte ostatní suroviny a vše důkladně promíchejte. Tím, že tam přidáte kakaový prášek, tak ořechové máslo zhoustne. Pokud ho budete chtít víc jemné, pak můžete přidat trochu oleje.